Домашня коптильня - це гарантія того, що всі страви будуть приготовані натуральним способом, без застосування рідкого диму. Продукти в ній готуються за технологією гарячого копчення - обробляються гарячим димом при температурі 90-120 градусів. Копченості можуть довго зберігатися навіть без холодильника, зберігаючи апетитний «димний» аромат.
Елементи конструкції можуть бути різними в залежності від моделі, але в стандартний набір входять:
У комплекті з переносними похідними коптильні може бути чохол. Деякі моделі оснащені термометром для постійного контролю температури копчення. Додатково може знадобитися шланг для відводу диму. Матеріал виготовлення - листовий метал або нержавіюча сталь, товщина металу повинна бути не менше 1,5 см. Форма вироби зазвичай прямокутна, рідше - округла. Велика частина коптилень проводиться в Україні, що забезпечує досить прийнятні ціни.
Домашні коптильні характеризуються такими якостями:
можливість приготування м'яса, риби, сала, всіх видів птиці, овочів, сирів;
оптимальна висота розташування решіток для забезпечення необхідних температурних умов;
зручність в транспортуванні - коптильні важать в середньому до 5 кг;
простота збірки; міцність і екологічність матеріалу виготовлення.
З недоліків можна назвати невеликий термін зберігання готового блюда в порівнянні з приготованими в коптильні холодного копчення.
Для приготування бажаного страви необхідно:
До деревним тирси можна додати запашні трави або тріски різних фруктових дерев - так готові продукти будуть особливо ароматними.
Термін копчення залежить від продукту. В середньому, м'ясо коптиться 2-3 години, курка або інша птиця - 1 година, а сало або риба - близько 30 хвилин.
Помити коптильню після закінчення готування їжі не складе труднощів - конструкція розбірна, кожен з елементів миється звичайними засобами для миття посуду.
Компанія Terrasport пропонує кращі товари для дому та пікніка з доставкою по Києву і в інші міста країни.