Як вибрати льодові ковзани?

Триматися на льоду впевнено - це особливе вміння. Взимку, в ожеледь, більшість з нас хоч раз, але приземлялися більш-менш вдало. Підкорювати льодові простори - дано не кожному, але все захоплюються фігуристами, які ширяють на ковзанці і виконують безліч віражів.  
Звичайно, якщо Ви - не професійний фігурист, так як батьки не відвели Вас в дитинстві на навчання цього чудо-спорту, Ви навряд чи зможете повторювати все те, що виконують спортсмени на льоду. Але освоїти навички, які дають можливість із задоволенням розсікати на ковзанці в ковзанах, Вам по плечу.


Льодові ковзани можуть стати в нагоді не тільки взимку. Влітку можете не ховати їх глибоко в шафу, так як при великому бажанні покататися Ви завжди знайдете таку можливість. Криті льодові стадіони, які знаходяться у великих торгових центрах, завжди готові прийняти всіх бажаючих насолодитися катанням на льоду.



Вибираючи льодові ковзани, зверніть увагу, що вони діляться на 4 типи: фігурні, хокейні, бігові та прогулянкові. Залежно від того, яких здібностей у Вас все ж більше, Ви зможете зробити правильний вибір.
Кожен з видів вже в своїй назві має розшифровку: хокейні - для хокею, фігурні - для фігурного катання, бігові - для спортсменів-ковзанярів і нарешті прогулянкові - для катання на льодових стадіонах в своє задоволення.  
Кожен з різновидів ковзанів відрізняється структурою черевика.  
Почнемо з ознайомлення з фігурними ковзанами. Можливість управляти ними, розсікаючи на ковзанці, дана лише обраним - тим, хто пов'язав своє життя зі спортом і став фігуристом. Якщо у Вас є бажання віддати свою дитину в фігуристи, тоді наступна інформація буде для Вас корисною.
Фігурні ковзани   виготовляються як з натуральної шкіри, так і штучного матеріалу CP93. Звичайно, для навчання можуть підійти ковзани зі штучного матеріалу, але для професійних фігуристів краще визначитися з вибором на користь шкіряних ковзанів. Шкіряні черевики краще поглинають вологу, ніж ковзани зі штучного матеріалу, і довше тримають тепло. У той же час, штучний матеріал володіє відмінними водонепроникними властивостями і стійкий до пошкоджень, що дуже важливо для початківців спортсменів. Внутрішня сторона фігурних ковзанів, як правило, покривається штучною замшею Clarino. Даний матеріал вологонепроникний і стійкий до поту.

 

 
Підошва фігурних ковзанів виготовляється з пластика або гуми. Лезо фігурних ковзанів має зубці на шкарпетці, що є характерною особливістю ковзанів саме даного виду. Зубці ззаду черевика виступають за п'яту на 2-2,5 см.


Вибираючи хокейні ковзани, в першу чергу зверніть увагу на стакан - місце з'єднання леза і черевика. Хокейні ковзани мають 2 типу склянок: відкриті і монолітні.
Хокейні ковзани   з монолітним склянкою (з одним отвором) підходять для катання на відкритих ковзанках, де температура льоду не вище -5 градусів. Ковзани з відкритим склянкою (з перегородкою) використовуються для катання в закритих приміщеннях, де температура льоду вище -5 градусів.

 

                     

Довжина леза хокейних ковзанів збігається зазвичай з довжиною черевика. Виготовляється лезо з нікельованої або хромованої сталі.
Для хокейних ковзанів використовується легкий пластик, як і сама підошва.

      

Ковзани для спортсменів-ковзанярів мають довге лезо, що дозволяє розвивати велику швидкість під час змагань. Черевик має невелику вагу. У таких ковзанах зможуть їздити тільки справжні спортсмени і лише по гладеньких, спеціально призначеної для ковзанярів поверхні. Звичайно, можна спробувати використовувати даний вид ковзанів для звичайних прогулянок, але, швидше за все, така спроба не увінчається успіхом.

 

Вибираючи ковзани для прогулянок   , Розваг на ковзанці, варто звернути увагу на кілька основних особливостей. Ковзани повинні мати невелику вагу, тоді Вам буде простіше кататися. Але якщо Ви спочатку на власному досвіді відчуєте ковзани важче, а потім взуєте легкі - Ви відчуєте різницю і зможете набагато легше підкорювати льодові простори. Товщина леза у прогулянкових ковзанів повинна бути побільше, ніж наприклад, в фігурних. Чим товщі лезо - тим краще для катання, тим простіше Вам буде триматися на поворотах.

 


Вибираючи ковзани для прогулянок, не варто брати на розмір більше або з розрахунку на вовняний носок. Ковзани повинні щільно облягати стопу. Перевірити, чи підходить розмір, дуже просто: необхідно просунути мізинець між п'ятою і черевиком - він повинен з працею проходити. Якщо все саме так, тоді розмір Вам підходить. Ковзани повинні добре тримати голеностоп, щоб нога не бовталася, і не виникало ризику отримання травм і вивихів.  
Шнурівка на ковзанах (не тільки прогулянкових, а й інших видів) повинна бути щільною і надійно фіксувати стопи. Чим більше дірок для шнурівки - тим краще. Зазвичай ковзани мають 9-10 дірок. Фігурні ковзани часто можуть бути з 12 дірками. Шнурувати черевик завжди потрібно зверху вниз, для максимальної фіксації стоп. В ділянці носка можна трохи послабити, щоб забезпечити достатній кровообіг.  
В області підйому ноги потрібно затягнути шнурівку якомога тугіше, щоб захистити голеностоп від можливих травм і вивихів. У самому верху можна трошки послабити шнурівку, щоб не сковувати рухів і комфортно себе почувати під час катання на льоду.


Заточування ковзанів - обов'язкова процедура для всіх різновидів. Заточку можна зробити як прямо на ковзанці, так і на інших підприємствах, що надають дану послугу. Не варто перестаратися і часто робити заточку. Всі леза розраховані на певну кількість заточек, тому, щоб максимально надовго зберегти їх новизну і функціональність, краще берегти лезо і не ходити без захисних чохлів по сходах, асфальту і т.д.


Крім заточування, ковзани вимагають і ретельного догляду після кожного використання. Після кожного катання необхідно протирати ковзани сухий матерією і просушувати їх в приміщенні з кімнатною температурою. Особливо варто звертати увагу на лезо, воно повинні бути повністю сухим, інакше є ризик появи іржі. Не ставте ковзани для сушки біля батареї або обігрівача, так вони швидко зіпсуються, в першу чергу сам матеріал.
Ознайомившись з основними видами льодових ковзанів і їх особливостями, Ви зможете вибрати те, що необхідно для Ваших цілей: будь це мета стати спортсменом або просто бажання прекрасно проводити час на ковзанці.

 

                    

З усім асортиментом ковзанів можна ознайомитися   тут .

Якщо у Вас залишилися питання, готові відповісти на них по телефону:   (044) 585-7-333.

ОТРИМУЙТЕ ЦІКАВІ ДЛЯ ВАС ОГЛЯДИ НА ПОШТУ
ПІДПИСАТИСЯ НА РОЗСИЛКУ

РЕКОМЕНДУЄМО

Часто задаваемые вопросы
  • ⛳ Как нас найти ?

     🛣 г. Киев, ул. Мишуги, 8
    Телефоны:

     📞 +38 (044) 585-7-333
     📞 +38 (096) 585-7-333
     📞 +38 (050) 019-7-333
     📞 +38 (073) 155-7-333

  • 🏈 Могу ли я вернуть товар?

    В соответствии с Законом Украины «О защите прав потребителей» существуют два случая, когда Покупатель может вернуть Магазину купленный товар:
    ⚽ товар неисправен
    ⚽ товар не понравился
    Во втором случае товар подлежит возврату, если он не был в использовании, т.е. является новым (идеальное состояние, сохранены все защитные пленки, упаковка, документы) и со дня приобретения прошло не более 14 дней.

  • 🎾 Какие есть способы оплаты?

    💶 Наличный расчет (только Киев); 
    💶 Безналичный расчет;
    💶 Наложенный платеж; 
    💶 Оплата с помощью карты Visa или Mastercard, сервиса LiqPay или терминала Приватбанк;
    💶 Оплата с помощью Приват24;
    💶 Оплата в кредит.

  • 🏀 С какими перевозчиками Вы работаете и какие сроки доставки? 🚗

    Мы работаем с такими перевозчиками: 

    🏐 Новая почта 

    🏐 Автолюкс 

    🏐 Мост экспресс 

    🏕 Срок доставки товаров от 1 дня до 2 недель, в зависимости от выбранного Вами варианта доставки.

  • ⚽ У Вас есть подарочные сертификаты?

     🏆Вы можете заказать подарочный сертификат номиналом:
    🎁 100 грн
    🎁 200 грн
    🎁 500 грн
    🎁 1000 грн

  • 096 585-73-33
  • 067 501-06-06
АКЦІЇ!
ПОКУПЦЮ
  • Контакти
  • Способи доставки замовлення
  • Способи оплати замовлення
  • Дізнатися статус замовлення
  • Про компанію
  • Наші клієнти
  • Наші бренди
0
0 грн