Правила гри в дартс

Дартс - це захоплююча гра, яка має мільйони прихильників по всьому світу, і, спробувавши її одного разу, Ви безумовно захочете зіграти ще. Суть гри полягає в метанні дротиків в круглу мішень, яка закріплена на стіні і має певні помітки. У минулі часи була велика кількість варіантів мішені і правил гри, але з плином часу цей спорт стандартизувати, і зараз правила і стандарти залишаються однаковими у всіх кінцях світу.


Сьогодні стандарти дартсу виглядають так:

Мішень.

Професійні мішені виготовляються в багатьох країнах, найкращим матеріалом на сьогодні є сизаль - спресовані волокна агави. Саме цей матеріал єдиний, який був визнаний Всесвітньою Федерацією Дартс.



Також є варіанти аматорських мішеней для дартсу на магнітній і електронній основі.

Магнітний дартс можна закріпити, практично, в будь-якому місці. Особливостями цього виду можна вважати компактність, так як полотно найчастіше згортається в невелику коробку, безпеку, так як не використовуються гострі дротики. У підсумку, цей варіант найбільше підійде Вам, якщо Ви боїтеся за маленьких дітей, збереження стін у Вашій квартирі або будинку і хочете мати можливість без зайвих проблем переважувати мішень.
Електронний дартс також має низку переваг. Він ідеально підходить для аматорської гри. Тут Ви зможете вибрати гру (найчастіше такий тип має встановлені гри) і дартс сам буде вести підрахунок очок і з коментарями, звуковими і візуальними ефектами. Електронний дартс може комплектуватися, як звичайними дротиками, так і пластмасовими (безпечні для дітей). У грі може брати участь до 8 осіб. Електронний дартс це чудовий вибір, якщо Ви плануєте грати з друзями і рідними і хочете, щоб гра була максимально простою і зрозумілою.


Мішень закріплюється на стіні так, щоб центр мішені знаходився на висоті 173 см від підлоги, а гравці, метають дротики, - на відстані 237 см від неї. Стандартний професійний діаметр мішені становить 45 см +/- 1 см. На кожній мішені для дартсу присутній стандартна розмітка, що ділить її на 20 пронумерованих секторів. У центрі знаходиться 2 сектори: «яблучко», яке в грі оцінюється в 50 очок, і зелене поле навколо нього - 25 очок. Також є два сектори, які проходять колами по мішені: внутрішній і зовнішній. Внутрішній сектор означає потроєння числа сектора, а зовнішній - подвоєння. Все попадання за смужку зовнішнього сектора очок гравцеві не приносять.

Кидок.

Гравці роблять кидки в строгій черговості, по 3 кидка дротика за підхід. Якщо дротик не залишається в мішені після кидка (падає, відскакує), то очки за такий кидок не зараховуються.

 

Правила гри.

Сьогодні існує величезна кількість варіантів гри в дартс, і багато хто вибирає ту, яка їм найбільше подобається. Нижче будуть наведені приклади трьох найпоширеніших ігор.

«301/501»

Найпопулярніша гра в дартс на сьогоднішній день, яка має прості правила. Кожен гравець, який бере участь, починає гру з рахунком 301 або 501. Один гравець метає 3 дротика за підхід, максимальну кількість очок за підхід - 180 (3 попадання в потроєння 20). Після підходу, набрані гравцем окуляри віднімаються з його рахунку. Припустимо, гравець набрав 50 очок за 3 кидка. Щоб отримати його рахунок, віднімаємо 50 з 501 і отримуємо 451 очко. Потім метає наступний за черговістю гравець і так далі. Гра закінчується, коли один з гравців досягне 0. Обов'язковою умовою завершення гри є потрапляння в подвоєння або «яблучко» ( «яблучко» вважається за подвійне 25), таким чином, щоб кількість очок гравця стало дорівнює 0. Якщо у Вас залишається 20 очок, ви можете кинути в подвоєння 10, або спочатку кинути в 10, а потім - в подвоєння 5. Комбінації можуть бути різними. Якщо ж серія кидків робить рахунок меншим нуля або прирівнює до 1, то все кидки серії не зараховуються, і рахунок залишається колишнім. Кожна гра до 301 або 501 називається «Ліг», а 5 «легових» складають Сет. Сет закінчується при перемозі в трьох «Легах». Більшість професійних ігор проводяться зі стартом з 501 очка.

«30»

Гра полягає в наборі 30 і більше очок за 1 підхід. За підхід гравець метає 3 дротика. При наборі 30 очок протягом одного підходу, гравець отримує 1 очко. Припустимо, перший дротик потрапляє в 20, другий в 13, третій в 5, в сумі - 38, значить, гравець отримує 1 очко. Якщо сума кидка складає менше 30, то гравець не отримує окуляри. Гра ведеться до певної кількості очок, яке встановлюють учасники (найчастіше 3, 5, 7), і брати участь в цій грі може будь-яку кількість гравців. Дана гра стане відмінним вибором для новачків.

Сектор «20»


Цей різновид гри буде цікава всім. Кожен з гравців виробляє 10 серій кидків по 3 дротика тільки по сектору «20», дротики, що не потрапили в цей сектор, не зараховуються. У грі діє правило подвоєння і потроєння, при попаданні в відповідну область. Перемагає той, хто після 10 підходів набрав найбільше очок.

Ви ознайомилися з основними видами і поняттями дартсу. Кращими якостями цієї гри є її мобільність, так як в неї можна грати де завгодно, навіть на природі, просто взявши з собою мету і дротики, і захопливість. Просто спробуйте цю чудову гру і Вам захочеться зіграти ще!

  

   

З усім асортиментом мішеней і аксесуарів для гри в дартс можна ознайомитися   тут .

Якщо у Вас залишилися питання, готові відповісти на них по телефону:   (044) 585-7-333.

ОТРИМУЙТЕ ЦІКАВІ ДЛЯ ВАС ОГЛЯДИ НА ПОШТУ
ПІДПИСАТИСЯ НА РОЗСИЛКУ

РЕКОМЕНДУЄМО

Часто задаваемые вопросы
  • 🎾 Какие есть способы оплаты?

    💶 Наличный расчет (только Киев); 
    💶 Безналичный расчет;
    💶 Наложенный платеж; 
    💶 Оплата с помощью карты Visa или Mastercard, сервиса LiqPay или терминала Приватбанк;
    💶 Оплата с помощью Приват24;
    💶 Оплата в кредит.

  • 🏈 Могу ли я вернуть товар?

    В соответствии с Законом Украины «О защите прав потребителей» существуют два случая, когда Покупатель может вернуть Магазину купленный товар:
    ⚽ товар неисправен
    ⚽ товар не понравился
    Во втором случае товар подлежит возврату, если он не был в использовании, т.е. является новым (идеальное состояние, сохранены все защитные пленки, упаковка, документы) и со дня приобретения прошло не более 14 дней.

  • ⚽ У Вас есть подарочные сертификаты?

     🏆Вы можете заказать подарочный сертификат номиналом:
    🎁 100 грн
    🎁 200 грн
    🎁 500 грн
    🎁 1000 грн

  • 🏀 С какими перевозчиками Вы работаете и какие сроки доставки? 🚗

    Мы работаем с такими перевозчиками: 

    🏐 Новая почта 

    🏐 Автолюкс 

    🏐 Мост экспресс 

    🏕 Срок доставки товаров от 1 дня до 2 недель, в зависимости от выбранного Вами варианта доставки.

  • ⛳ Как нас найти ?

     🛣 г. Киев, ул. Мишуги, 8
    Телефоны:

     📞 +38 (044) 585-7-333
     📞 +38 (096) 585-7-333
     📞 +38 (050) 019-7-333
     📞 +38 (073) 155-7-333

  • 096 585-73-33
  • 067 501-06-06
АКЦІЇ!
ПОКУПЦЮ
  • Контакти
  • Способи доставки замовлення
  • Способи оплати замовлення
  • Дізнатися статус замовлення
  • Про компанію
  • Наші клієнти
  • Наші бренди
0
0 грн