Як вибрати кімоно?

Кімоно - тренувальний одяг, яка є обов'язковою для більшості бойових мистецтв. В Японії «кімоно» - це не тільки вузьке позначення спортивного одягу, але в першу чергу - позначення повсякденного одягу: «ки» - одяг, «моно» - річ ».


Серед основних різновидів кімоно можна виділити наступні: каратеги (для карате) , Добко (для тхеквондо) і дзюдогі . У кожному виді спорту використовується свій варіант кімоно, але нерідко в одному виді спорту може використовуватися і кілька варіантів спортивної екіпіровки.

  


Кімоно - це не тільки куртки, але і штани, що варто пам'ятати при покупці. Залежно від спорту, яким Ви займаєтеся, кімоно має вибиратися з урахуванням потреб саме в даному виді бойового мистецтва. Наприклад: в тих видах єдиноборства, де використовуються удари ногами, штани мають спеціальну вставку між ніг. Завдяки їй, спортсмен не відчуває скутості в рухах при таких ударах, коли потрібно високо піднімати ноги. У таких бойових мистецтвах як карате, таеквондо , Вставка є обов'язковою.  
Вибираючи розмір кімоно, не забувайте, що воно не повинно сковувати Ваші рухи. У ньому Ви повинні відчувати себе комфортно і вільно. При цьому варто враховувати щільність і особливість тканини, з якої пошито кімоно. Так, менш щільна тканина має властивість сідати після прання, тому потрібно заздалегідь врахувати цей момент при підборі свого розміру.


Для тренувань і змагань, як правило, купують різні кімоно. Кімоно для виконання тренувальних вправ має легку вагу і мішкуватий форму, тому не буде сковувати Ваших рухів. Кімоно для змагань важке, його вага становить зазвичай 12-18 унцій. Завдяки підвищеної щільності тканини, його важче прихопити для здійснення кидка. На професійному рівні кімоно для одного і того ж виду єдиноборств (наприклад, карате) також розділяють, згідно переслідуваним цілям: для виконання ката (бій з тінню), для куміте (спаринг) і т.д. Це викликано деякими особливостями: наприклад, в ката важлива точність, тому для виготовлення такого кімоно використовуються більш жорсткі тканини, які при русі спортсмена видають клацання.  
Одна з найважливіших характеристик - це щільність кімоно. Щільність кімоно вибирається залежно від виду бойового мистецтва і техніки ведення бою: ударної або кидкової.  
Наприклад: щільність куртки для дзюдо, за правилами для участі в Олімпійських іграх, повинна бути мінімум 550 г / см2. Таку куртку Ви зможете використовувати саме для дзюдо, але ніяк не для занять таеквондо або карате. Для останніх видів спорту така куртка буде важкою.  
Існує кілька позначень щільності кімоно:  
1. Щільність кімоно вказується словесно: «суперплотное», «надщільного», «максимальної щільності», «підвищеної щільності», «високої щільності», «щільне» кімоно і т.д. Найчастіше, таке маркування вказується постачальниками екіпіровки для різних видів єдиноборств.
2. Щільність визначається в унціях. Позначаються унції латинськими буквами: «oz». Щільність в унціях починається від 8 oz. Щільнішим є кімоно з позначенням: 10 oz, 12 oz, 14 oz і т.д.
3. Але найчастіше щільність визначається в наступній формі: 220г / м2 , 240г / м2 , 950г / м2 і т.д. Тут щільність визначається як вага одного квадратного метра тканини, з якої зроблено кімоно, виражений в грамах на квадратний метр: г / м2.
Вибираючи кімоно для певного виду єдиноборства, Ви обов'язково повинні врахувати щільність цієї спортивної форми. Вона повинна бути великою для тих видів єдиноборств, де використовується кидкова техніка, заснована на захопленні одягу противника (дзюдо, самбо).
Щільність кімоно в дзюдо є найбільшою. Але щільність брюк і куртки повинна відрізнятися. Щільність брюк, як правило, в два рази менше, ніж щільність куртки.  
Для юніорських моделей щільність кімоно в дзюдо може бути від 330г / м2 і вище.  
У карате, з урахуванням ударної техніки, щільність кімоно грає не таку важливу роль, як для дзюдо і самбо. Щільність кімоно для карате починається від 160 г / м2 і не перевищує 400г / м2.
Кращий матеріал для кімоно - це 100% бавовна. При перших же тренуваннях Ви оціните всі переваги такої спортивної екіпіровки. 100% бавовна вбирає вологу, а також пропускає повітря, завдяки чому під час тренувань і змагань Ви зможете зосередитися на головних завданнях, не думаючи про те, що на Вас одягнено.
Вибираючи кімоно, зверніть увагу, що після прання воно сідає. Найкраще купувати кімоно на 5-10 см більше свого зростання.
Розглянемо, чим же все-таки відрізняються кімоно для різних видів єдиноборств, крім щільності і матеріалу.
При виборі кімоно для дзюдо важливу роль відіграє колір. На сьогоднішній день спортсмени виступають на змаганнях в кімоно двох кольорів: білому   і синьому . Традиційним кольором кімоно для дзюдо є білий. З 1997 року був введений синій колір даної форми.


Тканина для дзюдо буває одинарного і подвійного плетіння. Від цього залежить і вага кімоно, так як кімоно з одинарним плетінням набагато легше. Подвійне плетіння значно покращує зносостійкість форми, і тривалий час зберігає новизну кімоно.
Кімоно для карате ділиться на три види: куміте, для ката, а також тренувальне кімоно.
Форма для куміте має дуже легку вагу і складається з довгих штанів середньої ширини, і куртки - нижче колін і закриває кисті рук.
Кімоно для ката набагато важче і жорсткіше. Штани і куртка вкорочені.

 


Тренувальна форма, зазвичай, має легку вагу і може набуватися на Ваш розсуд. Це можуть бути і недорогі тканини, головне, щоб Вам було комфортно займатися.
Для карате традиційною формою є біла або чорна куртка і штани. Куртка має довгий рукав і «косою» лад. Штани, як правило, по щиколотку.
Кімоно для тхеквондо вибирається з урахуванням двох версій: ITF, WTF. Особливістю кімоно для WTF є V-образна форма горловини. Горловина, як правило, обшита матеріалом білого, чорного або червоно-чорного кольору. Така куртка одягається через голову.  
За версією ITF кімоно має стандартний вид і виготовляється з бавовни з додаванням поліестеру.
Рівень майстерності спортсмена для дзюдо, карате та тхеквондо визначається кольором зав'язаного на кімоно пояса .


Так, учнівська ступінь дзюдоїста визначається від 6 до 1 «кю». 6 «кю» - це пояс білого кольору, який пов'язують новачки. 1 «кю», найвищий рівень, відображає коричневий колір пояса.


Крім того, існує ступінь «дан», яка присвоюється після отримання 1 «кю» в певному порядку. Наймолодший «дан» - 1, відображається в поясі чорного кольору. Вища ступінь майстерності - 10 «дан» - це пояс червоного кольору. Схожа система у визначенні майстерності спортсмена використовується і в айкідо.
Пояси (обі) в карате використовується також для визначення рівня майстерності спортсмена. У різних школах по-різному визначається градація. Загальноприйнята система відображається в «кю» (від 10 до 1) і «данах» (від 1 до 10).  
Білий пояс використовується новачками і відповідає 10 «кю». З ростом майстерності пояс змінюється. Чим темніше пояс - тим вище рівень майстерності спортсмена. Вища учнівське досягнення - коричневий пояс 1 «кю». Чорний пояс відображає рівень майстра. Найнижчий рівень майстра - 1 «дан».

Всі використовувані кольори поясів в східних єдиноборствах мають своє символічне значення.
Білий колір - позначає чистоту, недосвідченість, символізує прагнення вчитися і пізнавати нове (Новачок, 10 і 9 «кю»).
Блакитний пояс - колір неба при сході сонця (8 і 7 «кю»).
Жовтий пояс - зійшло Сонце, рівень затвердження, (6 і 5 «кю»).
Зелений пояс - розпускається колір, рівень зрілості (4 і 3 «кю»).
Коричневий пояс - зрілість, практичний, творчий рівень (2 і 1 «кю»).
Чорний - повнота, мудрість ( «дано»).
Ознайомившись з основними характеристиками і властивостями кімоно для різних видів східних єдиноборств, Ви зможете вибрати спортивну екіпіровку, яка буде комфортною для тренувань і змагань. Ваш найкращий результат - це ефективні тренування, які дають нові знання та досягнення.

  

З усім асортиментом кімоно можна ознайомитися   тут .

Якщо у Вас залишилися питання, готові відповісти на них по телефону:   (044) 585-7-333.

ОТРИМУЙТЕ ЦІКАВІ ДЛЯ ВАС ОГЛЯДИ НА ПОШТУ
ПІДПИСАТИСЯ НА РОЗСИЛКУ

РЕКОМЕНДУЄМО

Часто задаваемые вопросы
  • 🏈 Могу ли я вернуть товар?

    В соответствии с Законом Украины «О защите прав потребителей» существуют два случая, когда Покупатель может вернуть Магазину купленный товар:
    ⚽ товар неисправен
    ⚽ товар не понравился
    Во втором случае товар подлежит возврату, если он не был в использовании, т.е. является новым (идеальное состояние, сохранены все защитные пленки, упаковка, документы) и со дня приобретения прошло не более 14 дней.

  • 🏀 С какими перевозчиками Вы работаете и какие сроки доставки? 🚗

    Мы работаем с такими перевозчиками: 

    🏐 Новая почта 

    🏐 Автолюкс 

    🏐 Мост экспресс 

    🏕 Срок доставки товаров от 1 дня до 2 недель, в зависимости от выбранного Вами варианта доставки.

  • ⛳ Как нас найти ?

     🛣 г. Киев, ул. Мишуги, 8
    Телефоны:

     📞 +38 (044) 585-7-333
     📞 +38 (096) 585-7-333
     📞 +38 (050) 019-7-333
     📞 +38 (073) 155-7-333

  • ⚽ У Вас есть подарочные сертификаты?

     🏆Вы можете заказать подарочный сертификат номиналом:
    🎁 100 грн
    🎁 200 грн
    🎁 500 грн
    🎁 1000 грн

  • 🎾 Какие есть способы оплаты?

    💶 Наличный расчет (только Киев); 
    💶 Безналичный расчет;
    💶 Наложенный платеж; 
    💶 Оплата с помощью карты Visa или Mastercard, сервиса LiqPay или терминала Приватбанк;
    💶 Оплата с помощью Приват24;
    💶 Оплата в кредит.

  • 096 585-73-33
  • 067 501-06-06
АКЦІЇ!
ПОКУПЦЮ
  • Контакти
  • Способи доставки замовлення
  • Способи оплати замовлення
  • Дізнатися статус замовлення
  • Про компанію
  • Наші клієнти
  • Наші бренди
0
0 грн